May 14, 2009

Singapur ja gurmee


Singapur on hästi puhas, avar ja kõrge elatustasemega arenenud linnriik. Ja muidugi on seal ilus, kuid see ilu on ka veidi igav, Bangkok on minu meelest huvitavam, kuid see on juba hoopis teine teema.
Tähelepanu keskmes siis gurmeefestival, mis oli just alanud ja kestis järgmised kaks nädalat.
Singapuri gurmeefestival toimub igal aastal aprillis. Juba 13 aastat järjest. Täpne nimi on World Gourmet Summit. See on maailma kõige esinduslikum toiduüritus, kuhu kutsutakse parimad kokad üle kogu maailma. Euroopast sinna pääsemise peamiseks kriteeriumiks kokale on Michelini tähed ja omanäoline „käekiri“.

Festivalil esimeste ürituste seas küttis kirgi varakult läbimüüdud Hispaania galaõhtu. Õhtusöök toimus Sentosa saarel kaunis spaahotellis.
Menüü olid koostöös loonud viis Hispaania hetkel parimat kokka.
Õhtu algas canapé valiku ja šampanja nautimisega lõunamaiselt kuumal rõdul. Kulminatsioon saabus, kui avati söögisaali uksed. Mustade linadega laudadele ja toolikatetele vastandusid klaasist vaasid hiiglaslike veripunased roosipallide ja lauale puistatud kroonlehtedega. Hispaanialik kirg ja draamal nii ruumis, kui ka taldrikul.
Sain lauanaabriks jutuka Singapuri proua, kes oli tulnud Hispaaniat maitsma kogu perega (abikaasa ja täiskasvanud pojad) ja põhjuseks plaanitav Hispaania tuur.
Paljureisinud proua oli külastanud ka Tallinna ja meenutas soojusega meie vanalinna
Kõik käigud osutusid esmaklassilisteks, kuid muljetavaldav vaatepilt avanes, siis kui kõik toidu tegemise ja serveerimisega seotud inimesed saali paluti, neid oli kaugelt enam, kui sööjaid.

Austraalia veinimaja Coonawarra õhtusöögiks valitud restoran Iggy’s oli kõike muud, kui tagasihoidlik koht. Nimelt on tegemist parima restoraniga Aasiamaades. Kõik muu aga oli rõhutatult tagasihoidlik ja tavaline. Kuid see eest ülimaitsev ja nauditav.
Lihtsate toitude kõrvale serveeriti enamasti kaks-kolm erinevat veini. Nende maitse puhtus oli nii iseenesestmõistetav, et jutt käis ainult selle ümber, missugune vein on sobivaim antud roaga.
Kokkuvõttes mitte vähem võimas, kui hispaanlaste üritus. Ainult teisel moel.



Enne lahkumist teen veel teen väikesed shoppingutiirud ja selleks on vaja vaid meie hotelli aulast keerata tunnelisse ja olengi esimeses kaubanduskeskuses. Maa-aluste tunnelite kaudu on võimalik liikuda ühest konditsioneeritud õhuga shoppingu keskusest teise ilma, et peaks vahepeal maa peale tulemagi. Kuna olen oma pašmina hotelli jätnud käin siiski vahepeal ennast õues soojendamas. Muidugi on siin esindatud kõik ilmakuulsad luksusbrändid, kuid huvitavam ja ka soodsam on kohalike disainerite looming. Rõõmustan ennast paari huvitava kleidi ja kingapaariga, sest shoppamine teeb ilusaks ja õnnelikuks:) Õnnelikud inimesed jällegi muudavad maailma paremaks paigaks.

No comments:

Post a Comment