Toorjuustukoogid on pidulikud ja rammusad nagu tordid. Nende küpsetamine tuleb küll ette võtta päev enne pidustusi, kuid mingit suurt kunsti juustukoogi valmistamisel tundma ei pea. Piisab, kui tead, et toorjuust peaks olema toasoe enne vahustamist ja kook tahab madalal kuumusel ning pikkamööda ahjus küpseda. Veevannis küpsetades saab tulemus eriti õrn ja siidine.
Selle koogi puhul võlus mind jõhvikatega ja pekaanipähklitega karamelliseeritud kate. Mul oli pähkleid napilt purgipõhjas, koogile tasuks neid panna ikka nii, et ei peaks teisi mööda kooki taga ajama nagu narr.
Põhi:
180 g piparkooke
80 g võid
50 g tumedat šokolaadi
50 g purustatud pähkleid
Täidis:
800 g toorjuustu (toatemperatuuril)
200 g valget šokolaadi
100 g suhkrut
500 g kõrvitsapüreed
4 muna
40 ml astelpaju likööri
Katteks:
200 g pekaanipähkleid
100 g jõhvikaid
100 ml vahtrasiirupit
Purusta piparkoogid köögikombainis. Sulata või ja sega piparkoogipuruga. Sega juurde hakid šokolaad ja purustatud pähklid. Suru segu 28 cm, küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ja pane vorm täidise segamise ajaks külmkappi.
Vahusta toasoe toorjuust kõrvitsapüree ja suhkruga. Sulata valge šokolaad ja lisa segule. Lisa ükshaaval kloppides juurde munad.
vala segu koogipõhjale. Lisa soovi korral liköör.
Mässi koogivorm fooliumisse, nii, et põhi oleks kaitstud ja foolium pealt avatud. Aseta vorm suuremasse ahjuvormi. Täida teine vorm SOOJA veega ja küpseta 160 kraadises ahjus umbes 1,5 tundi. Kook on valmis kui see on keskelt tahenenud, kuid võbiseb veidi. Võta vorm ahjust ja lase veevannis jahtuda 15 minutit. Eemalda foolium.
Pane kook koos vormiga külmkappi ja lase seista üleöö.
Katte jaoks pane pannile vahtrasiirup, kuumuta ja lisa pekaanipähklid. Lase pähklitel kuumas siirupis madalal tulel karamelliseeruda. Lisa juurde jõhvikad. Varsti hakkavad jõhvikad praksuma ja “plahvatama”. Lõpeta siis, kui osa jõhvikaid on veel terveks jäänud. Lase segul pisut jahtuda ja vala seejärel koogile.
No comments:
Post a Comment