December 31, 2012

Pardikoivad mandariinidega




Mandariin rahustab, lõbustab südant ja peletab kurjuse. See äratab inimestes elutahte, innustab, muudab heatahtlikumaks ja seltsivamaks. Sisendab eneseusku, aitab kergemini omandada uut informatsiooni. Vot  selline imevili:))  Imedesse tuleb uskuda. Aga see on kindel, et  rasvasele pardilihale on c-vitamiinist tulvil puuvili heaks tasakaalustajaks.

4 pardikoiba
soola
pipart 
2 tl Hiina 5-vürtsi segu (koriander, kaneel, kardemon,vürts,aniis)
3-4 tähtaniisi 
500 g mandariine 
1 kg hapukapsast
3 spl heledat muscovado suhkrut

Hõõru pardikoivad sisse soola ja vürtsiseguga. Pigista  umbes 4 mandariini mahl ja vala koibadele. Lase maitsestuda paar tundi kuni öö läbi. Tõsta pardikoivad ahjupotti, lisa juurde mõned kooritud mandariinid ja tähtaniis.
Küpseta 20 minutit 220 kraadi juures, seejärel alanda ahju kuumust 160 kraadini ja lase veel 2 tundi küpseda. Selle aja jooksul voolab pardi nahaalune rasv välja ja hoiab küpsemise ajal liha hõrgu ja mahlase. 
Pane hapukapsas potti ja lisa ülejäänud mandariinidest pigistatud mahl. Lase keema ja alanda kuumust. Hauta kapsaid vaiksel tulel umbes tund, maitsesta suhkruga. 






No comments:

Post a Comment